Decoratieve kozijnen, het kan!

Decoratieve kozijnenKozijnen worden de laatste jaren steeds meer omarmt door huiseigenaren over heel de wereld. Vroeger was er niet heel veel keus voor het kiezen van de gewenste uitstraling van jouw huis. Op dit moment zijn er juist vele mogelijkheden om jouw huis de gewenste look te geven. In dit artikel gaan we de (decoratieve) voordelen verder bespreken, populaire materialen en de laatste ontwikkelingen op het gebied van kozijnen.

Aluminium kozijnen

De nieuwkomer binnen de kozijnen zijn de aluminium kozijnen. Er zijn verschillende redenen waarom aluminium kozijnen een erg mooie uitstraling heeft. Allereerst geeft dit soort kozijn een elegante uitstraling. Uiteraard kan het ook een stalen look hebben zoals de foto hiernaast. Hierdoor komt er erg veel licht binnen en kan dit de lijn zijn tussen het interieur en exterieur van het huis. Het stoere uiterlijk van deze kozijnen maakt het een ideale kandidaat voor monumentale panden, designhuizen en high-end villa’s. Het is ook nog eens erg duurzaam en onderhoudsvrij, ideaal!

Kunststof kozijnen

Een warme uitstraling van het huis staat bij veel huiseigenaren hoog in het vaandeel. Wanneer er wordt gekozen voor houten kozijnen dan komt deze warme uitstraling het er beste uit. Een nadeel, houten kozijnen zijn minder duurzaam en hebben veel onderhoud nodig. Om toch een soort houtnerfpatroon in de kozijnen te krijgen kiezen veel eigenaren voor kunststof kozijnen. Hierdoor behoudt het de warme uitstraling en hebben de kozijnen wel alle voordelen van kunststof kozijnen als uitstekende isolerende eigenschappen. Naast een houtnerfpatroon is het ook mogelijk om verschillende kleuren en materialen na te bootsen zodat het de gewenste look krijgt.

Houten kozijnen

houten kozijnenHouten kozijnen komen nog steeds erg vaak voor. Dit komt doordat ze de afgelopen 50 jaar de favoriet waren. De reden dat houten kozijnen zo geliefd zijn is dat ze een erg warme uitstraling hebben. Dit komt doordat hout een natuurproduct is. Het kan de doorslaggevende verbinding zijn tussen de binnen- en buitenkant van het huis. Daarnaast is hout ook makkelijk te verwerken en geeft het veel ontwerpvrijheid voor de houtbewerker. Er kunnen bijvoorbeeld met gemak historische elementen in worden verwerkt waardoor het totale plaatje van de woning past bij de kozijnen. Die vrijheid geeft het ook de ruimte wanneer er een deel van het kozijn vervangen moet worden. De professional hoeft dan niet heel het kozijn te vervangen

Zoals je merkt zijn er erg veel mogelijkheden aanwezig om de juiste look te geven aan de woning. De verschillende materialen zijn doorslaggevend en hebben ieder hun unieke eigenschappen. Voor meer informatie over kozijnen, decoratie of tips: http://www.kozijnen-kiezen.nl