Wat kost een kunststof dakkapel?

Je woning voorzien van een dakkapel brengt interessante voordelen met zich mee. Door een dakkapel te plaatsen ontstaat er meer ruimte in je kamer. Een kunststof dakkapel is een goede optie wanneer je een dakkapel wil laten plaatsen. Met kunststof is er een ruim aanbod aan kleuren en designs en ben je verzekerd van een uitstekende isolatiewaarde. Maar wat kost een kunststof dakkapel eigenlijk? Lees meer over de kosten van een kunststof dakkapel in deze blog. 

Kosten kunststof dakkapel

Een kunststof dakkapel is de meest populaire keuze als het gaat om dakkapellen. De kosten van een kunststof dakkapel verschillen afhankelijk of je kiest voor een normale kunststof dakkapel of een kunststof dakkapel met een houtlook. Een normale kunststof dakkapel kost gemiddeld  €4.250,-. Een houtlook dakkapel is een stukje duurder. Voor een houtlook dakkapel betaal je namelijk gemiddeld €4.400,-.

Kunststof dakkapel kosten 2023

Breedte Prijs standaard kunststof Prijs houtlook kunststof dakkapel
2,5 meter Vanaf €4.200,- Vanaf €4.400,-
3 meter Vanaf €4.250,- Vanaf €4.400,-
4 meter Vanaf €4.800,- Vanaf €5.200,-
5 meter Vanaf €5.500,- Vanaf €6.000,-

Meer weten over de kosten van een dakkapel? Kijk op deze website voor meer informatie: https://www.de10beste.nl/dakkapellen/

Welke factoren beïnvloeden de prijs?

De prijs van je kunststof dakkapel wordt beïnvloed door verschillende factoren. De prijs wordt beïnvloed door de arbeidskosten, je type dak en of je kiest voor extra opties. 

  • Arbeidskosten: wanneer je een dakkapel laten plaatsen door een specialist moet je ook arbeidskosten betalen. Een dakkapelspecialist kost gemiddeld €30,- tot €55,- per uur.
  • Type dak: de dakconstructie is ook van invloed op de prijs. Een dakkapel op een plat dak is goedkoper dan een dakkapel plaatsen op een hellend dak. 
  • Extra opties: bij het plaatsen van een dakkapel kun je ook kiezen uit extra opties. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een ventilatierooster. Dit kost gemiddeld €7,- tot €13,- per decimeter. 

Bespaartips

De kosten van een dakkapel zijn niet niks en kunnen behoorlijk verschillen. Om de kosten enigszins te besparen staan hieronder enkele bespaartips:

  • Een prefab dakkapel is goedkoper dan een op maat gemaakte dakkapel. 
  • Kunstof is een van de goedkoopste opties.
  • Je kunt besparen op de voorrijkosten door een specialist in de buurt in te schakelen.
  • Kies voor een dakkapel waarvoor je geen vergunning nodig hebt.