Welk soort glas voor kunststof kozijnen?

Glasopties kunststof kozijnen

driedubbel-glas kunststof kozijnenJe hoort er veel over, kunststof kozijnen. Het is beter voor de isolatie van je huis en gaat veel langer mee dan veel natuurlijke materialen zoals hout. Wanneer je kiest voor kunststof kozijnen moet je echter ook rekening houden met het type glas dat je in de kozijnen laat plaatsen.

De opties


Bij het kiezen van het juiste glas voor in je kozijnen is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Allereerst is er natuurlijk de prijs. Sommige glastypen zijn duurder dan andere omdat ze een betere isolatie bieden of omdat ze buiten een betere isolatie ook een geluiddempend effect hebben. Ook zijn er glastypen op de markt die bijvoorbeeld een ingebouwde zonwerende werking hebben. Dit kan handig zijn als u een woning heeft waarbij u veel zon op het raam heeft.

Driedubbel glas

Een van de glastypen die de laatste jaren flink in populariteit aan het toenemen is. Driedubbel glas biedt als voordeel dat het en je huis beter isoleert dan enkel- of dubbel glas, en het zorgt voor een geluiddempend effect. Een ideale optie voor mensen die bijvoorbeeld aan een drukke weg wonen. Een derde voordeel is dat dit type erg sterk is en daardoor je woning beter beveiligd tegen inbraken. Wel is het zo dat driedubbel glas erg zwaar is en daardoor niet in ieder kozijn geplaatst kan worden. Nu is dit over het algemeen bij kunststof kozijnen geen probleem maar vraag dit wel even na bij een specialist.

HR++ glas

De volgende optie is het zogenoemde HR++ glas. Dit is momenteel ook een erg populair glastype wegens de zeer goede isolerende werking die het heeft. HR staat voor Hoog Rendement. Dit type dubbelglas bestaat net als standaard dubbel glas uit twee glasplaten die met enige ruimte tussen de glasplaten wordt dichtgekit. Bij traditioneel dubbel glas wordt hier echter lucht tussen geperst en bij HR++ glas gaat het om een edelgas. Bovendien zijn de ruiten aan de binnenkant bekleed met een speciale coating waardoor het glas nog beter isoleert.

Glas met zonnewering

Deze optie biedt u ook meer dan alleen een betere isolatie van uw woning. Dit is niet echt een glastype, maar wel een optie om over na te denken. Zonnewering kan bij zowel dubbel- als bij driedubbel glas worden geïntegreerd. De zonnewering wordt tussen de glasplaten in gemaakt en wordt zo dus beschermd tegen invloeden van buitenaf. Er kunnen jaloezieën in het glas geplaatst worden maar het is bij HR++ glas ook mogelijk om een extra zonwerende coating op het glas aan te laten brengen. Zo houdt u de woning lekker koel in de zomer en is uw huis ook nog eens goed geïsoleerd in de winter. Deze optie kan ook erg handig zijn voor mensen die bijvoorbeeld een serre hebben die in de zomer behoorlijk op kan warmen.

soort glas kunststof kozijnen

Glaszetter inschakelen

Heeft u na aanleiding van deze pagina vragen omtrent glas? Neem dan contact op met glaszetter Lunzen. Glashandel Lunzen heeft nagenoeg al het glas op voorraad. Via het telefoonnummer dat u vindt op de website van Lunzen ontvangt u gratis advies welke optie voor u het meest geschikt is.