Handige informatie over kunststof schuifpuien

Kunststof SchuifpuiWanneer er eens gesproken wordt over schuifpuien zijn er steevast mensen die letterlijk vragen wat dat nou zijn, zulke schuifpuien. Ze hebben werkelijk waar geen idee wat er mee bedoeld wordt. Het andere deel, dat dus wel een beeld heeft van wat een schuifpui is, namelijk een schuifdeur tussen binnen en buiten, hebben dan weer vaak uitsluitend dit beeld en weten er voor de rest weinig vanaf. Kortom: veel kennis omtrent schuifpuien is er niet. Vandaar dat wij daar in dit artikel verandering in proberen te brengen door de informatie over schuifpuien eens op een rijtje te zetten en dan in het bijzonder de kunststof schuifpuien, die tot de populairste schuifpuien behoren. Daarbij kijken we naar de verschillende soorten kunststof schuifpuien en geven je ook enkele tips omtrent de aankoop van deze deuren.

Verschillende soorten kunststof schuifpuien

Kunststof schuifpuien zijn er in talloze verschillende soorten en maten. Je kunt kiezen tussen een groot raamoppervlak of juist een beperktere, tussen allerlei verschillende kleuren en nog veel meer van dergelijke smaakzaken, maar hier, in dit artikel, willen we vooral ingaan op één fundamenteel onderscheid tussen bepaalde kunststof schuifpuien. Je hebt namelijk aan de ene kant kiepschuif puien en aan de andere kant hef schuifpuien, die allereerst op technisch gebied van elkaar verschillen, maar daardoor ook functioneel en uiterlijk van elkaar te onderscheiden zijn. Zo is het zo dat de kiepschuif puien groter zijn dan de hef schuifpuien, waardoor die laatste beter geschikt zijn voor de wat kleinere ramen en de eerste juist het best passen binnen een groot raam. Een tweede verschil is dat een kiep schuifpui de mogelijkheid biedt om de vleugel in kiepstand te zetten, iets wat de hef schuifpui niet kan. Deze laatste zorgt in de winter of bij slecht weer dan echter wel weer voor een betere isolatie. Welke van de twee jij het beste kan kiezen, hangt dan ook af van je wensen en je situatie.

Tips voor de aankoop

Het aanschaffen van een kunststof schuifpui doe je niet zo maar. Zoals gezegd, hebben maar weinig mensen echt verstand van schuifpuien en dus is de kans groot dat je eerst ergens advies moet inwinnen. Dat kan ook hier, want wij geven je enkele tips om tot een succesvolle aankoop te komen. De eerste van die tips is dat je het beste een kunststof schuifpui aan kunt schaffen met een politiekeurmerk sticker, zodat je goed beveiligd bent tegen inbraak. Daarnaast raden wij je aan om eerst te testen of de schuiffunctie wel soepel loopt, voordat je overgaat tot de koop. En tot slot is het handig om een lange garantie te nemen, daar bepaalde functies vrij kwetsbaar zijn. Meer weten over kunststof schuifpuien? Neem dan eens contact op met Schuifpui Expres uit Amsterdam. Zij helpen u graag.