Hoe kies je een juiste leverancier voor kunststof kozijnen?

kiezen leverancier kunststof kozijnen

Wanneer je hebt besloten om je huis op te knappen en beter te isoleren kies je voor kunststof kozijnen. Maar wat dan? Er zijn zoveel aanbieders op de markt dat het lastig kan zijn om de keuze te maken die voor u het meest voordelig is. En je wilt natuurlijk wel een goed en betrouwbaar bedrijf in de arm nemen. Het gaat ten slotte om uw thuis en het is een hele investering waar u jarenlang mee moet leven.

Offertes


Neem contact op met diverse leveranciers en vraag een offerte op. Op de offerte wordt aangegeven wat u ongeveer gaat betalen voor uw kozijnen. Mocht het er niet al op staan, vraag dan goed na wat de procedure is bij een leverancier. Grote kans dat het bedrijf eerst langs wil komen om de kozijnen op te meten. Er komen dan voorrijkosten en arbeidsuren bij kijken die worden doorberekend in de totaalprijs van uw kozijnen. Kijk dus op de offertes die u opvraagt goed naar wat u voor uw geld krijgt. Via Kunststofkozijnen-expert.nl komt u direct in contact met leveranciers bij u in de regio. De geselecteerde bedrijven zijn zorgvuldig gekozen en worden gecontroleerd op bedrijfsvoering en de kwaliteit van het geleverde werk.

Reviews


Probeer om reviews te vinden van het bedrijf dat u in de arm wilt nemen. In het moderne digitale tijdperk kun je bij de meeste leveranciers online reviews vinden waarin mensen hun mening geven over de verleende service en eventuele verborgen kosten die bij de aanschaf van uw kunststof kozijnen komen kijken. Sommige leveranciers hebben deze reviews al op hun eigen site staan maar kijk of je een onafhankelijke bron kan vinden. Een review van de website zelf kan natuurlijk zo zijn bewerkt dat de dienstverlening positief lijkt, of het bedrijf zet alleen de positieve reviews online.

Keurmerken


Er zijn leveranciers op de markt die beschikken over keurmerken. Bij een aantal van deze keurmerken wordt er een kwaliteitsstandaard gehanteerd waardoor u er altijd vanuit kunt gaan dat uw leverancier goed werk levert. Probeer bij het zoeken van een goede leverancier te letten op het VKG keurmerk. VKG controleert, geheel onafhankelijk, het gehele proces van productie tot het monteren van uw kozijnen. Ook kunt u er bij dit keurmerk vanuit gaan dat alle monteurs ook daadwerkelijk gediplomeerd zijn voor het werk dat ze doen. Ook het KOMO keurmerk is een goede indicatie van een degelijke leverancier. KOMO is een keurmerk dat veel in de bouw wordt gebruikt. Ze hebben richtlijnen opgesteld waaraan moet worden voldaan om dit keurmerk te krijgen. Mocht je dit keurmerk tegen komen, vraag dan of ze een procescertificaat hebben. Dit certificaat garandeert dat het bedrijf voldoet aan de gestelde eisen op het gebied van het realiseren, oftewel monteren van uw kunststof kozijnen.

Garantie


U kunt altijd bij een leverancier navragen wat de garantie is op uw kozijnen. De duur van de garantie kan anders zijn bij de verschillende onderdelen. Zo heb je de kozijnen zelf, maar ook het glas en de materialen waarmee de kozijnen zijn bevestigd.