Rolluiken voor kunststof kozijnen

Rolluiken voor kunststof kozijnen en deuren

Bij het plaatsen van nieuwe, kunststof kozijnen is het verstandig om meteen over de beveiliging van uw huis na te denken. Rolluiken zijn hiervoor een goede methode. Rolluiken verkleinen de kans op een inbraak en werken bovendien nog eens extra isolerend, geluidswerend en verduisterend. Een tip is om naar de opties voor rolluiken te kijken, tegelijkertijd met het kiezen van de kozijnen en glastypes. Voor u is dit meestal voordeliger omdat de montage dan in een keer plaats kan vinden en dat scheelt in de arbeidskosten.

rolluiken

Soorten rolluiken

Er zijn verschillende optie waaruit je kunt kiezen in je zoektocht naar goede rolluiken. Let wel, praktisch alle typen die vandaag de dag op de markt zijn bieden de voordelen die hierboven genoemd worden. De meeste rolluiken zijn in verschillende kleuren beschikbaar en er kan een structuur op gemaakt worden zodat ieder rolluik precies past bij de stijl van uw huis en de eisen die u daaraan stelt.

inbouwrolluiken

Inbouwrolluik

Het voordeel van een inbouwrolluik is dat dit type erg stevig en daardoor duurzaam is. De kast wordt in de muur ingebouwd en aan de buitenkant kun je de kast tussen het de muur en het kozijn zien hangen. Een goede oplossing omdat het rolluik voor het raam schuift en voor ieder raam op maat gemaakt kan worden.

voorzetrolluiken

Voorzetrolluik

Dit type hoeft niet zozeer ingebouwd te worden. Het rolluik wordt boven het kozijn aan de muur gemonteerd. Dat maakt deze optie de meest eenvoudige voor veel mensen. Er hoeft niets aan de woning verbouwd te worden. Dat maakt dat u dit type bij veel woningen tegen komt. Wel is deze optie iets minder duurzaam en isoleert het minder goed dan een inbouwrolluik.

Automatisch of manueel

Bij de meeste leveranciers van rolluiken heeft u de mogelijkheid om te kiezen uit een automatisch rolluik dat met een afstandbediening kan worden bediend. Bij deze optie stopt het rolluik vanzelf wanneer het helemaal op- of uitgerold is. Ook handig om te weten is dat dit type rolluik vanzelf stopt wanneer er bijvoorbeeld een raam open staat en u net uw rolluik omlaag wilt doen. Dit type motor heet een ILMO motor en deze stopt vanzelf wanneer er zich een obstakel voor het raam bevind waardoor het rolluik niet omlaag kan. Dat helpt bij de houdbaarheidsdatum van uw rolluiken.

Offerte

Vraag altijd meerdere offertes op bij verschillende leveranciers. De prijs en kwaliteit van de verschillende aanbieders kan behoorlijk verschillen. Kies voor een bedrijf met een bewezen staat van dienst en vraag ook altijd een advies gesprek aan zodat u precies weet voor wat voor kosten u komt te staan en wat u zelf nog aan onderhoud voor uw rolluiken moet doen. Via Rijkee Rolluiken en Zonwering komt u direct in contact met erkende rolluiken leveranciers bij u uit de regio. Het is aan u om de leveranciers te vergelijken op prijs en kwaliteit!