Kozijnbeveiliging voor uw woning

Het is vanzelfsprekend van groot belang, dat u uw woning op de juiste wijze beveiligt tegen inbrekers. In de afgelopen jaren zijn inbrekers tal van verschillende inbraakmethodes gaan gebruiken om woningen binnen te dringen. Denk aan kerntrekken, waarbij de cilinder met grof geweld uit uw slot gerukt wordt. Of wat te denken van lockpicking, waarbij men een sleutel namaakt door een goedje in de cilinder van uw slot te schieten! In dit artikel vertelt onze slotenmaker uit Apeldoorn u meer over de mogelijkheden van kozijnbeveiliging. Onder dit type beveiliging vallen onder meer de insteeksloten, cilindersloten en magneetcontacten.

Cilinder- en insteeksloten in uw kozijn plaatsen

Een goede beveiliging van uw woning begint bij het gebruik van de juiste sloten. Zo is het verstandig om deuren van cilindersloten te voorzien en kunt u ramen met insteeksloten beveiligen. Houd er bij het gebruik van insteeksloten rekening mee, dat de kozijnen van uw ramen dik genoeg moeten zijn. Wanneer u dunne kozijnen heeft, kunnen de insteeksloten voor een verzwakking van de kozijnen zorgen. Een oplegslot is in zo’n situatie een goed alternatief, aangezien dit type slot op het kozijn gemonteerd wordt.

Tip: kies bij de aanschaf van nieuwe sloten altijd voor cilinder- en insteeksloten met een hoge SKG-rating. Dit betekent sloten met twee of drie sterren.

Magneetcontacten op het kozijn aanbrengen

Naast goede sloten, kunt u het gebruik van een alarmsysteem in huis overwegen. Dit betekent dat u onder meer voor magneetcontacten op uw kozijnen kunt kiezen. Op het moment dat het contact tussen het magneetje op de deur en uw kozijn verbroken wordt, zal er een alarmsignaal geactiveerd worden. Zo biedt u eerst weerstand met uw sloten in de kozijn en schrikt u inbrekers vervolgens af dankzij deze magneetcontacten. De combinatie zorgt voor een heel complete kozijnbeveiliging in huis. De magneetcontacten kunnen ook voor de beveiliging van ramen gebruikt worden.